3 käytännön vinkkiä Teamsiin - työelämä muuttuu, Teamsin käyttö kasvaa 

3 käytännön vinkkiä Teamsiin - tiesitkö jo nämä? 

Kirjoitettu: 22.04.2021 / Blogi

Microsoft Teams on Skype For Busineksen korvaajaksi noussut työkalu – ja paljon enemmän. Teamsin käyttäjämäärät ovat tällä hetkellä räjähdysmäisessä kasvussa, kun yritykset ja organisaatiot havaitsevat sen tarjoamat mahdollisuudet niin sisäisessä kuin asiakkaiden kanssa tehtävässä työssä.  

Teams on siitä hieno työkalu, että sen mahdollisuudet ja räätälöitävyys ovat valtavia. Samaan näkökulmaan sisältyy myös sen haasteellisuus – moni ei ole edes tietoinen Teamsin koko potentiaalista, vaikka työkalu olisikin jo käytössä 

Kokosimme alle muutaman esimerkin Teamsin hienoimmista mahdollisuuksista.

Tiesitkö jo nämä? 3 käytännön vinkkiä Teamsiin:  

1. Vähennä sähköpostitulvaa

Teams on Microsoftin pilvipalvelu, joka keskittyy sujuvaan viestintään ja yhdessä tekemiseen. Tiimityö nousee uudelle tasolle, kun sisällöt, työkalut ja viestintämahdollisuudet löytyvät yhdestä paikasta. Voit kommunikoida videokokouksilla, puheluin tai pikaviestimellä privaatisti tai luomissasi ryhmissä. Viestintä tehostuu ja Teams tekee siitä myös mielekkäämpääTeamsissa voit hyödyntää mm.  

 • Chattia 
 • Virtuaalisia tapaamisia ja kokouksia 
 • Videopuheluita 
 • Tavallisia puheluita 
 • Keskusteluja ryhmissä ja koko organisaation tai asiakkaan kanssa 
 • Onlinetyöskentelyä yhdessä ja reaaliaikaisesti 
 • Voit jakaa Teamsiin helposti myös sähköpostin, jolloin sinun ei tarvitse lähettää sitä edelleen eteenpäin suurella jakelulle täyttämään vastaanottajien sähköpostikansioita!  

Teamsin viestintä- ja yhteistyömahdollisuudet vähentävät merkittävästi etenkin yrityksen sisällä käytävää sähköpostiviestittelyä ja muuttavat viestintää helpommin seurattavaan ja hallittavaan muotoon. 

2. Hallitse tiedostoja ja töitäsi yhdestä paikasta

Teamsissa voit hallita dokumentteja yksityisesti ja yhdessä muiden kanssa. Teamsissa voit hyödyntää kaikkia Microsoftin perustyökaluja, kuten Wordia, Excelia ja PowerPointia, lukemattomista muista puhuttamattakaan.

Voit luoda, muokata, jakaa ja tallentaa näppärästi. 

Monipuolisuudestaan huolimatta, Teamsiin ei katoa tiedostoja samoin, kuin perinteisten kansio- ja alikansio -rakenteiden alle. Teamsissa voit tallentaa haluamisia jaettuja tietoja esimerkiksi liputtamalla, jolloin ne kerääntyvät sinulle talteen yhteen paikkaan. Teamsista löydät myös mm. näppärän hakutoiminnon, jos haluat palata nopeasti johonkin tiettyyn asiaan yhteisessä keskustelussa – ei siis pelkoa, ettet löytäisi haluamaasi myös myöhemmin, vaikka viestintää kertyisi paljon. 

3. Liitä työkaluja ja hyödynnä sovelluksia

Teamsiin voi liittää valtavan määrän muita työkaluja – voit esimerkiksi nostaa Google Analyticsviikkoraportit automaattisesti näkyviin haluamallasi tiimille, tai vain itsellesi. Voit luoda rutiineja ja automaattisia toimintoja, jotka nopeuttavat ja helpottavat arkeasi – toisin sanoen, tarvitsemasi data kertyy sinulle automaattisesti yhteen paikkaan helposti hyödynnettävässä muodossa. 

Teamsista löytyy valmiiksi työkaluja moniin tarpeisiin, joita on myös mahdollista räätälöidä yrityskohtaiseen käyttöön. 

Miltä kuulostaisi esimerkiksi: 

 • Asiakaspalautteen keruu digitaalisesti: yrityksenne brändi-ilmeellä varustettu kysely toimipisteillänne sijaitseville tableteille ja mikä parasta, visuaalisten raporttien päivittyminen reaaliajassa Teams-näkymääsi?
 • Yrityksenne chattibotti palvelemaan henkilöstöänne sisäisesti tai yrityksenne asiakkaita esimerkiksi verkkosivuilla?
 • Kokeile perinteisten PowerPoint-kalvosulkeisten sijaan näyttävien esitysten tai koulutusmateriaalien luomista helpoilla sovelluksilla – syötä vain sisällöt ja hieno esitys on muutaman klikkauksen päässä (esim. Squiglilla)!
 • Automatisoi datan keruu ja kokoaminen koko liiketoiminnastasi arjesta, tai hallinnoimastasi liiketoiminta-alueesta, esimerkiksi Teamsista löytyvällä A.I. Botilla.
 • PowerApps – luo omia sovelluksia, jotka kokoavat ja automatisoivat tiimillesi ja asiakkaillesi heidän eniten käyttämänsä palvelut ja tiedostot! Voit esimerkiksi digitalisoida tilausprosessin tiketöinnillä, luoda sujuvan sisäisen prosessin asiakastietojen hallintaan tai vaikka uuden työntekijän perehdyttämiseen.

Etenkin PowerApps on avannut ovet yritykselle kuin yritykselle luoda ja hyödyntää yrityskohtaisia sovelluksia ja digitaalisia työkaluja ilman, että joudut sijoittamaan alusta asti rakennettavaan suureen, kalliiseen ja aikaa vievään digiprojektiin. 

Työelämä muuttuu – Teamsin käyttö kasvaa

Miksi Teamsin käyttö on niin suosittua ja suuressa kasvussa? Vastaus piilee työelämän murroksessa. 

Suurin osa työajasta käytetään yhteistyössä muiden kanssa, erilaisissa tiimeissä.

Sosiaalisten työkalujen käyttö ja reaaliaikainen viestintä kasvavat kovaa vauhtia, ja työtä tehdään enemmän mobiililaitteilla – työpaikalla, tien päällä, etänä, asiakkaalle ja niin edelleen.

Teams on erinomainen työkalu tämän päivän työelämän tarpeisiin.

Miten sitten rakentaa oman arjen tarpeista ja Teamsin mahdollisuuksista juuri omaan arkeen tuloksellisin kokonaisratkaisu? Tähän etsimme mielellämme vastaukset asiakkaidemme kanssa.

Rakennamme arkea helpottavat demot testattavaksi, tai sparraamme Teamsin arkikäytön seuraavalle tasolle. Palveluihimme lukeutuvat niin käytännönläheiset Teams-koulutukset kuin yrityskohtaisten liiketoimintasovellusten rakentaminen. 

Tutustu:

Viestintä- ja ohjelmistoratkaisut

Jaa tämä artikkeli

Kategoria

Blogi

Tilaa Midaren uutiskirje

Kuukausittainen koonti alan tuoreimmista uutisista, maksuttomista tapahtumistamme sekä kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaamisen voi peruuttaa koska vain.

Sähköpostiosoite: