Digitalisaatio meni metsään

Digitalisaatio meni metsään

Kirjoitettu: 04.06.2019 / Blogi

Joka vuosi se koittaa – ihana syksy sade-tai hellekesän jälkeen! Metsä vaihtaa väriään vihreästä oranssin, keltaisen ja punaisen sävyihin. Ensimmäiset kuura-aamut saavat vetämään lämpimämpää pusakkaa päälle ja hirvikärpäsetkin ovat löytäneet tiensä metsässä liikkujan riemuksi.

Aika kaivaa varusteet esiin – vihdoin pääsee vastaamaan kasvaneen metsästyskuumeen huutoon!

Ennen vanhaan tiimi varustautui lähinnä aseiden ja nelijalkaisten apureiden voimin. Homma toimi ihan mainiosti, ei valittamista. Tänä päivänä digitalisaatio on tuonut kuitenkin mukanaan valtavan määrän metsästystäkin tukevia ratkaisuja – perinteinen metsästys on kokenut niin sanotusti vahvan faceliftin.

Metsälle valmistautuessa koirakaveri on varustettu haastavissakin oloissa toimivalla tutkalla, jonka antenni takaa varman GPS-kuuluvuuden pohjoisimmissakin metsiköissä. Paikannusta on kätevä seurata Tracker -ohjelmistolla oman älypuhelin näytöltä – ja mukaan lähtee tietenkin kännykkä, jonka osalta veden, höykkyytyksen tai lian kestoa ei tarvitse arvuutella.

Vaikka taivas saa revetä, mutta yhteys ei katkea.

Hallinnan tunne säilyy hyvänä koko metsästysreissun ajan – parhaimmillaan digitalisaatio on juuri arjen helpottumista, käytön mielekkyyttä ja turvallisuutta. On tärkeää muun muassa nähdä jatkuvasti, missä toverit menevät. Kun homma toimii, on selvää, että digitaalisten ratkaisuiden taustalla on myös erähenkisiä kehittäjiä ja toteuttajia, ja parhaiden ratkaisuiden valinnassa ovat auttaneet kokeneet ja aiheesta perillä olevat asiakaspalvelijat.

Retken aikana yhteydenpito tiimin jäsenten kanssa on sujuvaa metsästykseen suunniteltujen radiopuhelinten kautta, joiden antennit on viritetty sinivalkoisten metsien taajuuksille ja akun yli vuorokauden kestävä kapasiteetti mahdollistaa pidemmätkin yhtäjaksoiset eräilyt. Ei ole kiire kotiin ainakaan laitteiden vuoksi. Eteneminen on määrätietoista ja järkevää reaaliaikaisten paikkatietojen ansiosta.

Tiimi on juuri oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Onnistuneen reissun päätteeksi loppuhetket tallennetaan saman tien älypuhelimen kameraan ja jaetaan kotiväen kanssa, joka on seurannut etenemistä muutenkin reaaliajassa kotoa käsin – kiitos nykylaitteiden ja -yhteyksien. Tänä vuonna peijaiset eivät ainakaan jätä ketään kylmäksi.

Vaikka metsästys sujui ennen vanhaankin varsin mallikkaasti, tuovat tämän päivän digitalisaation ratkaisut mukaan aivan oman ulottuvuutensa. Metsästysreissu täydentyy uudenlaisilla ennakoinnin, seurannan ja tallennuksen tavoilla. Kuinka liikuimme ja pidimme yhteyttä, mitä saimmekaan tallennettua kuvin? Laitteilla ja ohjelmistoilla saatu tieto toimii myös erinomaisena oppina seuraavia reissuja suunnitellessa.

Midarella olemme sinua varten metsästystarpeissasi!

Kuva: Sami Keränen

Jaa tämä artikkeli

Kategoria

Blogi

Tilaa Midaren uutiskirje

Kuukausittainen koonti alan tuoreimmista uutisista, maksuttomista tapahtumistamme sekä kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaamisen voi peruuttaa koska vain.

Sähköpostiosoite: