Midaren tietoturvapalveluiden piirissä on jo yli 6500 laitetta.

Näin helposti haittaohjelma hiipii puhelimeesi – turvaathan tietosi

 

Mobiililaitteiden tietoturva puhututtaa tänä päivänä paljon, ja yhä useampi huolehtii hyvin myös laitteensa suojauksesta. Mikäli tietoturvariskit kuitenkin mietityttävät, on muutamia pääpointteja, joihin kannattaa ainakin kiinnittää huomiota. 

 

Säilytätkö puhelimessasi esimerkiksi kuvaa verkkopankkitunnuksistasi?
Lataatko ahkerasti appeja sovelluskaupasta?

Nykypäivän haittaohjelmat ovat siitä ovelia, että sellaisen voi saada esimerkiksi sovelluskaupasta, eikä käyttäjä huomaa välttämättä mitään. Ohjelma käy tunkeutumassa laitteeseen, ja saattaa kalastella esimerkiksi salasanoja, pankkitunnuksia ja henkilötietoja.

 

Haittaohjelma viipyy usein vain hetken, minkä vuoksi sen havaitseminen on melkein mahdotonta – ennen kuin on liian myöhäistä, ja mahdollisia tuhoja on päässyt jo syntymään esimerkiksi henkilötietojen väärinkäytöksen myötä.

 

Suurin riski on julkisen WLAN-verkon käyttäminen, missä haittaohjelmien levittäminen on verrattain helppoa. Sen kautta on mahdollista esimerkiksi kaapata laite kokonaan haltuun, jolloin tunkeutuja pääsee kaikkeen laitteessa sijaitsevaan dataan käsiksi.

 

Erityisesti yrityskäytössä, jossa jo lainkin puitteissa edellytetään arkaluontoisten tietojen luottamuksellista käsittelyä ja säilyttämistä, on suojauksen lisäksi äärimmäisen tärkeää kouluttaa henkilöstö turvalliseen verkon käyttöön. Myös siviilissä omaa verkkokäyttäytymistä kannattaa pysähtyä ajoittain arvioimaan tietoturvan näkökulmasta, sillä moni säilyttää yllättävänkin arkaluontoista tietoa laitteillaan, usein juuri puhelimessa.

 

Tehokkain tapa suojautua hyökkäyksiä vastaan on salauksen käyttäminen.

 

Loistava ratkaisu on esimerkiksi F-Securen Freedome VPN, joka piilottaa henkilökohtaiset tietosi ja sijaintisi. Tiedot sijainnistasi ja tekemisistäsi eivät tämän jälkeen ole enää ihmisen luettavissa ja hyödynnettävissä.

 

Freedome for business taas on mainio turva työkäyttöön ja yrityksille, myös niissä tapauksissa, jos arkaluontoista tietoa sisältävä laite sattuisi katoamaan tai tulisi anastetuksi. Tällöin laite saadaan nopeasti etänä hallintaan ja se voidaan tyhjentää, tai sille voidaan asettaa kirjautumiskoodi, jolla ehkäistään tietojen vuotamista vääriin käsiin.

 

Herättääkö tietoturva aiheena kysymyksiä tai epävarmuutta?

 

Ole rohkeasti yhteydessä tiimiimme, niin me autamme mielellämme, kaipaatpa sitten vastauksia työ- tai vapaa-ajan laitteisiisi liittyen.

Tutustu tietoturvaratkaisuihimme

Tarjoamme yrityskohtaisesti räätälöityjä tietoturvaratkaisuja mobiililaitteiden ja tietokoneiden elinkaaren hallintaan. Palvelut mahdollistavat tietoturvan hallinnan laitteen elinkaaren eri vaiheissa – käyttöönotossa, käytön aikana sekä kierrätyksessä. Tutustu >>

 

Kuluttajille: Voit tulla käymään tai olla meihin suoraan yhteyksissä – autamme mielellämme sopivan ratkaisun valinnassa! Voit myös tutustua ohjelmistopaketteihimme verkkokaupassamme. Tutustu verkkokaupassa >>

Haluatko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö tai kysy heti lisää!
Antti Huttunen

antti.huttunen@midare.fi

Ahjokatu 12, Jyväskylä