Näkövamma ei estä ICT-alalla pärjäämistä – tärkeintä on asenne

Näkövamma ei estä ICT-alalla pärjäämistä – tärkeintä on asenne

Kirjoitettu: 15.10.2019 / Ajankohtaista

Tiesitkö, että 15.10. vietetään kansainvälistä Valkoisen kepin päivää?

Näkövamma ei estä ICT-alalla pärjäämistä – tärkeintä on asenne, ja sen todistaa jyväskyläläinen Jesse Korhonen

– Opiskelen tällä hetkellä Gradialla datanomin tutkintoa neljättä vuotta. Tämän syksyn suoritan opintoihin sisältyvää alan harjoittelua Midarella. Olin Midareen itse yhteyksissä kesän lopulla ja sain harjoittelupaikan, josta olen tykännyt tosi paljon, Jesse kertoo.

Jessellä on näkövamma, mutta se ei ole ollut este hänen opinnoilleen tai työharjoittelulle. Päättäväinen asenne näkyy niin Midarella kuin harjoittelua ohjaavan opettajan mukaan myös koulussa.

– Jo ensimmäisestä päivästä Jessen harjoittelu on mennyt erinomaisesti ja olemme myös todella haastaneet häntä monipuolisilla töillä. Kuvaisin häntä työharjoittelijana erittäin oma-aloitteiseksi ja haasteita pelkäämättömäksi, kertoo Midaren BI-arkkitehti Tommi Korteikko.

Työharjoittelunsa aikana Jesse työskentelee kahdessa osassa – ensin Midaren palvelinpuolella ja seuraavaksi ICT-tuessa.

Palvelinpuolella olen tähän asti muun muassa asentanut tietokoneeni, rakentanut pilvipalvelinta sekä asentanut etäohjelman kautta käyttäjäprofiilin ja muutamia ohjelmia. Alan töitä on saanut kyllä tehdä. – Jesse Korhonen

Nuoret nousevat alan ammattilaiset ovat arvokas lisä Midarelle, sillä he tuovat tuoretta näkemystä ja avustavat ammattilaisia arjen oikeiden töiden suorittamisessa. Jesse on oiva esimerkki puolin ja toisin onnistuneesta yhteistyöstä.

Jesse oli itse aktiivinen meidän suuntaan ja jo tähän asti kestäneen harjoittelujakson tiimoilta voidaan sanoa, että hän voi olla todella ylpeä omasta työstään sekä mahtavasta työskentelyotteestaan ja asenteestaan. – Tommi Korteikko, Midare Oy

Midarella Jessen arjessa on mukana myös henkilökohtainen avustaja Suvi Kenttälä.

Kuvassa Tommi Korteikko, joka on Jessen yksi harjoitteluohjaajista Midarella, Jessen henkilökohtainen avustaja Suvi Kenttälä sekä harjoittelija Jesse Korhonen.

Tiesitkö, että 15.10. vietetään kansainvälistä Valkoisen kepin päivää?

Jaa tämä artikkeli

Kategoria

Ajankohtaista

Tilaa Midaren uutiskirje

Kuukausittainen koonti alan tuoreimmista uutisista, maksuttomista tapahtumistamme sekä kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaamisen voi peruuttaa koska vain.

Sähköpostiosoite: