Testissä Samsung Galaxy Note 10+

Testissä Samsung Galaxy Note 10+ 512 Gt

Kirjoitettu: 22.01.2020 / Blogi

Testissä Samsung Galaxy Note 10+ 512 Gt

Luksusluokan suorituskykyä ja viihdenautintoja

Hyvinvoinnin ja käyttökokemuksen optimointia

Samsung Galaxy Note 10+ puhelin on suunnattu käyttäjälle, joka odottaa puhelimeltaan paljon – niin työssä kuin vapaa-ajalla. Laitteen suoritustaso on sitä luokkaa, että voidaan puhua tietokoneesta, pelikonsolista sekä kuvien ja videoiden editointilaitteesta. Valtavan tallennustilan ansiosta puhelin sopii juuri kaltaiselleni käyttäjälle – lähes päivittäin tulee työstettyä paljon dokumentteja ja tiedostoja sekä otettua loputtomasti kuvia ja videoita, joiden muokkauksen ja jakamisen haluan myös tehdä yhdellä ja samalla laitteella.

Parasta on kirkasta valoa ja vahvoja värejä tarjoava näyttö.

6,8″ näyttö on suuri mutta ei vielä liikaa, tosin astettakin isompi koko voisi olla ainakin itselleni jo turhan massiivinen. Puhelin on kuitenkin kevyt ja kapea, ja kokonsa puolesta Note10+ mahtuu vielä ihan hyvin pienempäänkin käteen ja takkien taskuun. Kaartuvat näytön reunat tuovat lisätilan ja luksuksen tuntua – etupuolella näyttöä on peräti 95%. Leffojen ja pelien pelaaminen laitteella on todella mielekästä, samoin dokumenttien työstäminen ja verkkolukeminen. 19:9 kuvasuhde mahdollistaa tarvittaessa useamman näytön käyttämisen samaan aikaan.

note10+

Luksustason näyttö kovaan suoritustasoon yhdistettynä tekevät niin työskentelystä kuin viihteen kuluttamisesti nautinnollista.

Pikalautas ja entistä kestävämpi akku – puhelin oppii käyttökokemuksistani ja sulkee toimintoja, joita en käytä akun keston maksimoimiseksi. Suoritin on valmistettu seitsemän nanometrin teknologialla, minkä vuoksi se on 20% nopeampi kuin Galaxy Note9. Käytännössä kyseessä on siis edeltäjäänsä verrattuna astetta nopeampi malli kestävämmällä akulla ja nopeammalla latauksella. Passaa erinomaisesti ahkeralle käyttäjälle. Niin ikään WiFi-tekniikka on päivitetty vakaampaan ja nopeampaan WiFi6-versioon, jolloin netin käyttö on aiempaa sujuvampaa.

Samsung Galaxy Note 10+ on valo- ja videokuvaajan unelma

Kuvanvakaus on yksi parhaista puolista – et tarvitse välttämättä enää erillistä kuvanvakainta, vaikka kuvaisitkin videota liikkeessä. Sekä video- että kuva-asetuksissa on paljon vaihtoehtoja, joita kokemattomampikin käyttäjä osaa hyödyntää saadakseen priimaa kamaa: kokeile vaikka automaattisia tarkennuksen ja terävyyden tasoja, yökuvausta, panoraamaa, Instagram-asetusta, ruokakuva-asetusta, hidastusta tai peräti erittäin hidasta liikettä videoissa, ja niin edelleen. Laajakuvalla kuvaat 123 astetta, eli yhtä paljon kuin silmälläkin näkee. Puhelimesta löytyy valmiiksi kaksi videoeditointiohjelmaa, toinen peruskäyttöön ja toinen ammattimaisemmalle tasolle.

Uutuutena on myös Audio Zoom, jolla puhelimen kolme mikrofonia zoomaavat äänen siten, että videoissa on entistä vahvempi todellisuuden tuntu. Useissa tilanteissa et tarvitse välttämättä erillistä mikkiä siis ollenkaan ja saat silti hyvän äänen. Tiivistetysti Note10+ myötä pääset jo todelle pitkälle ilman erillistä videokameraa tai järkkäriä ja etenkin somesisällöistä saa aivan niin tasokkaita, kuin niiden kuuluukin olla.

Edeltäjänsä tapaan Note10+ on veden- ja pölynkestävä ja tietoturvasta vastaa sisäänrakennettu Samsung Knox-ohjelmisto. Puhelimen voi avata joko sormenjälki- tai kasvotunnistuksella tai perinteisellä numerokoodilla.

Yksi hyvä puoli on myös se, että virtaa voi sekä ladata että jakaa toiseen laitteeseen langattomasti. Esimerkiksi langatonta latausta tukevien Samsung-älykellojen kanssa todella näppärä ominaisuus.

Tehokkuutta S Pen:llä

Erityisesti pidän S Pen:n sijoittelusta vasemmassa alareunassa – siellä se on piilossa ja täysin poissa tieltä, kun en sitä tarvitse, mutta se on myös äärettömän kätevä painaa tarvittaessa esiin ja ottaa käyttöön. Kynän ominaisuuksien opettelu vaatii hieman vaivaa, mutta kun ne saa kerran haltuun, käyttöön rutinoituu nopeasti.

Liikeanturiensa ansiosta S Pen toimii parhaiten mm. kameran kauko-ohjauksessa ja etälaukaisimena sekä esitelmien etähallinnassa. S Pen:llä voi myös näppärästi kirjoittaa muistiinpanoja suoraan näytölle kuten myös vaikka videon tai kuvan päälle. Automaattisella tekstinkäsittelyllä voit muuttaa kiireessä kirjoittamasi harakanvarpaat siistiksi tekstiksi Wordiin.

Myös muita mahdollisuuksia löytyy: käytännössä voit valita kynään erilaisia pikavalintoja ja toimintoja eri ohjelmiin puhelimessa. Samsung Note10+ ja tietokoneen rinnakkaiskäyttö on erittäin mielekästä samalla näytöllä – tiedostoja ja ohjelmia voi kätevästi siirtää laitteiden välillä.

Käteviä toimintoja oman käytön mukavoittamiseksi

Itse totuin nopeasti toimintoihin, joilla teen omasta Note10+:n käytöstäni juuri minulle sopivaa ja mielekästä. Vasemmalla sijaitsevaan käynnistysnäppäimeen voi määrittää haluamansa toiminnon, esimerkiksi kameran aukeamisen. Näytön kirkkauden ja ilmoitusten ajastamisella voin varmistaa rauhallisen yöajan ja käyttödataa seuraamalla hahmotan paremmin, miten paljon menee aikaa esimerkiksi eri somekanavissa, minkä myötä myös niiden käytön hallinta on helpompaa.

Käytön räätälöinnistä ja hyvinvoinnin seurannasta päästäänkin Samsung Galaxy Watch Activeen, jonka käytön aloitin samaan aikaan Note10+: n kanssa.

Lue täältä lisää Samsung Galaxy Watch Active -kellosta!

Yhteenveto Samsung Galaxy Note10+

Kenelle sopii?

 • Aktiiviselle käyttäjälle, joka tarvitsee huippuluokan suorituskykyä niin työssä kuin arjessa, ja on valmis satsaamaan älypuhelimeen keskivertoa enemmän.
 • Käyttäjälle, jolle sisään leivottu tietoturva on tärkeä ominaisuus.
 • Kuvien, esitysmateriaalien, videoiden ja viihteen suurkuluttajalle.
 • Henkilölle, jolle myös laitteen tyylikkyys ja personoitavissa oleva käyttökokemus, ovat tärkeitä.

 

– Testaajana Birgitta Kemppainen, markkinointipäällikkö Midare Oy

 

Jatka tästä Samsung Galaxy Watch Active- arvosteluun!

 

Tutustu:

Puhelimet ja IT-laitteet yrityksille

Blogi: Samsung Enterprise Edition – yrityksen tarpeisiin

 

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja laitteista?

Jätä meille yhteydenottopyyntö: 


  KylläEi


  SähköpostitsePuhelimitseTekstiviestitse


  Jaa tämä artikkeli

  Kategoria

  Blogi

  Tilaa Midaren uutiskirje

  Kuukausittainen koonti alan tuoreimmista uutisista, maksuttomista tapahtumistamme sekä kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaamisen voi peruuttaa koska vain.

  Sähköpostiosoite: