Tiedätkö mitä yrityksenne työpuhelimilla tehdään?

Tiedätkö, mitä yrityksenne työpuhelimilla tehdään?

Kirjoitettu: 15.05.2019 / Blogi

Tiedätkö mitä yrityksenne työpuhelimilla tehdään?

Todennäköisesti et, ainakaan täysin. Kaikkea ei tietenkään tarvitsekaan tietää, mutta yrityksesi ja asiakkaidesi tietojen turvaaminen ovat varmasti asioita, joista et halua kokea epävarmuutta.

Mobiilitietoturva on menneinä vuosina tarkoittanut monille käytännössä sitä, että mobiililaitteeseen on asennettu virusturvaohjelmisto.

Valveutuneemmat yritykset ovat omassa tietoturvapolitiikassaan määritelleet, että mobiililaitteessa tulee käyttää näytönlukitusta. Se, noudattavatko käyttäjät annettua ohjetta ja pystytäänkö sitä yritystasolla valvomaan, onkin toinen asia. Täyttä varmuutta asiasta ei välttämättä ole.

Vaikka nämä molemmat edellä mainitut asiat olisivat kunnossa, ei niillä vielä saada riittävää suojausta aikaiseksi. Ihmiset matkustelevat entistä enemmän, käyttävät työpuhelintaan myös vapaa-ajallaan sekä liittyvät mobiililaitteillaan avoimiin WLAN-verkkoihin, joista ei aina välttämättä tiedetä, onko WLAN-verkon tarjoaja niin sanotusti taho, jonka nimissä verkko on julkaistu, tai toisaalta, skannataanko verkkoon kirjautujien laitteita.

Tietojen kalastelu on tänä päivänä suurin tietomurron uhka yksittäisen käyttäjän ja yrityksenkin näkökulmasta.

Jos murtautuminen mobiililaitteelle tapahtuu, mukaan voivat lähteä niin yksityisasiat kuin yrityksenkin tiedot – asiakastietoja, sähköposteja, kirjautumistunnuksia ja niin edelleen.

Kauhukuvista mahdollisuuksiin

Edistyneemmällä tietoturvan tasolla voidaan sanoa, että turvallisuus on johdettua. Uhkien torjunta, seuranta ja ennakoiminen ovat jatkuvaa kehittämistä, missä voidaan pitkälti luottaa jo automaatioon. Automatiikkaa on saatavilla laitteiden jatkuvaan valvontaan ja oikeanlaisen käytön varmistamiseen. Luonnollisesti, jos kaikesta huolimatta paha päivä koittaa, mobiililaite tietoineen saadaan pois pelistä etäyhteydellä, jolloin tiedot eivät joudu vääriin käsiin ja kadonnutkin laite saadaan niin sanotusti siivottua.

Mobiilitietoturva ja tietoturva yleensäkin – niistä täytyy huolehtia joka päivä. Sen suhteen olemme kaikki samassa veneessä. Tietoturvan merkitys kasvaa samassa tahdissa internetiin liitettyjen laitteiden määrän kasvaessa. Iot, modernit kodinkoneet ja muut härpäkkeet tulevat pian kaikki olemaan jollakin tapaan kytköksissä verkkoon, jonka avulla ne pitävät kirjaa toiminnoista, sijainnista ja niin edelleen. Lisääntynyt laitemäärä tuo osaavalle digivarkaalle varsin herkullisen pelikentän täynnä puolustamattomia aukkoja, mikä mahdollistaa mittavien vahinkojen nopeat toteutukset.

Tietoturva, myös mobiililaitteiden osalta, tulisikin kuulua jo kiinteänä osana yrityksen strategiaan, sillä pelissä on yrityksen liiketoiminta ja maine.

Brändin näkökulmasta vastuullinen turvallisuusjohtaminen on myös kilpailuetu, jota monet sidosryhmät arvostavat ja jopa odottavat.

Jaa tämä artikkeli

Kategoria

Blogi

Tilaa Midaren uutiskirje

Kuukausittainen koonti alan tuoreimmista uutisista, maksuttomista tapahtumistamme sekä kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaamisen voi peruuttaa koska vain.

Sähköpostiosoite: