Midare mukaan Resurssiviisaiden yritysten ilmastoteot (REIVI) -hankkeeseen

Midare mukaan Resurssiviisaiden yritysten ilmastoteot (REIVI) -hankkeeseen

Kirjoitettu: 08.01.2020 / Ajankohtaista

Midare on vuoden 2020 alusta mukana valtakunnallisessa REIVI-hankkeessa, jonka tavoitteena on löytää mukana olevien kuntien ja yritysten yhteistyönä tehokkaita keinoja ympäristövastuullisuuden, kiertotalouden ja resurssiviisauden edistämiseksi.

Ympäristötyö ja kilpailukyky kulkevat käsi kädessä

– Olemme jo ottaneet strategiseksi tavoitteeksemme entistä vastuullisemman ja resurssiviisaamman Midaren, ja on hienoa päästä tekemään kehitystyötä samoja arvoja jakavien tahojen kanssa, Midaresta arvioidaan.

Toimialamme ICT:n parissa avaa valtavat mahdollisuudet uudistaa niin omaa kuin asiakkaidemme toimintaa entistä kestävämmäksi, mikä parantaa samalla myös kilpailukykyä.

Käytännössä hanke kokoaa yhteen mukana olevien kuntien ja yritysten edustajia, jotka miettivät työpajoissa sopivia ratkaisuja yritystoiminnan uudistamiseen ympäristövastuullisuuden parantamiseksi.

– Ilmastotyön myötä on mahdollista vastata niin oman henkilökunnan kuin asiakkaiden ja muiden sidosryhmien tärkeiksi kokemiin odotuksiin sekä samalla järkeistää kustannuksia ja toiminnoista syntyvää hukkaa. Joka tapauksessa markkinoilla ja lainsäädännössä tullee tapahtumaan muutoksia, jotka viimeistään tulevat vaatimaan jokaiselta yritykseltä ympäristövastuullisempaa toimintaa.

Oma tavoitteemme on auttaa asiakkaitamme tekemään tietoturvallisia, kestäviä ja resurssiviisaista ICT-valintoja.

Myös Jyväskylän kaupunki kumppaneineen kannustaa yrityksiä ympäristövastuullisuuteen

Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen kauppakamari sekä Keski-Suomen Yrittäjät ovat myös aktivoituneet paikallisten kehitystoimien käynnistämiseksi. Kaikille avoimeen Keski-Suomen yritysten ympäristövastuullisuusverkostoon haetaan tällä hetkellä Midaren lisäksi muita ympäristövastuullisuudesta ja kehittämisestä kiinnostuneita yrityksiä.

– Yrityksillä on suuria vaikutusmahdollisuuksia kestävän tulevaisuuden rakentajina, ja koska verkostoissa on tunnetusti voimaa, tahdomme lyödä eri alan toimijoiden kanssa viisaat päät yhteen saadaksemme vielä enemmän vaikuttavuutta ilmasto- ja ympäristötyöhömme, kertoo Jyväskylän kaupungin tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pirkko Melville, ja jatkaa rohkaisten,

Tässäkin asiassa aikainen lintu madon nappaa – mitä aiemmin yritys on näissä asioissa aktiivinen ja sisällyttää vastuullisen ilmasto- ja ympäristötyön osaksi strategiaansa, sitä nopeammin hyötyjä ja uutta kilpailukykyäkin on mahdollista rakentaa, oli kyse sitten tulevaisuuden riskien ja kustannusten pienentämisestä tai uusien tulovirtojen synnyttämisestä.

 

 

Lisätiedot:

Katri Kauppinen

Midare Oy

katri.kauppinen@midare.fi

040 779 2000

 

Pirkko Melville

tutkimus- ja kehittämispäällikkö Jyväskylän Kaupunki

 

Midare Yrityksenä

Jaa tämä artikkeli

Kategoria

Ajankohtaista

Tilaa Midaren uutiskirje

Kuukausittainen koonti alan tuoreimmista uutisista, maksuttomista tapahtumistamme sekä kampanjoista ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaamisen voi peruuttaa koska vain.

Sähköpostiosoite: